کفپوش PVC (پی وی سی)

کفپوش PVC (پی وی سی) کاربردها، مزایا و معایب آن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

کفپوش PVC (پی وی سی) جدیدترین نسل کفپوش‌ها

دیگر دوره‌ی قدم برداشتن روی سرامیک‌ها سرد، لغزنده و آسیب‌پذیر گذشته است و امروزه دیگر انواع کفپوش‌ جایگزین‌ آنها شده‌اند. کفپوش‌ها، انواع مختلفی دارند از جمله کفپوش پی وی سی و کفپوش پلانگ که هر کدام برای شرایط خاصی مناسب‌اند. یکی از بهترین انواع کفپوش، کفپوش PVC است که نسل جدیدی از کفپوش‌هاست و نسبت به مدل‌های قبلی مزایای زیادی دارد. اگر در صدد خرید کفپوش هستید، حتماً اسم این مدل را شنید‌ه‌اید اما ممکن است ندانید چه تفاوتی با سایر انواع کفپوش دارد. پس با ادامه‌ی مقاله همراه ما باشید.

کفپوش PVC چیست؟

پی وی سی (PVC) مخفف پلی وینیل کلرید (که معمولاً با نام وینیل نیز شناخته می‌شود) نوعی ماده‌ی پلاستیکی و از مشتقات نفتی است که با مواد دیگر به صورت لایه لایه کنار هم قرار می‌گیرد و کفپوش‌های PVC را می‌سازد. به دلیل ماهیت این ماده، کفپوش‌های PVC، مشکلات کفپوش‌های چوبی و قدیمی را ندارند و برخلاف آنها آسیب‌پذیر نیستند.

کفپوش PVC

تنوع طرح و نقش کفپوش PVC

از نظر تنوع در طرح و نقش، کفپوش PVC می‌تواند بسیار متنوع باشند و حتی در بعضی از آنها، خط و خطوط و شیارهایی شبیه به طرح چوب نیز استفاده می‌شود تا جلوه‌ی طبیعی‌تری به آنها بدهد. این در حالی است که بسیاری از کفپوش‌های وینیلی که قبلاً تولید می‌شدند، فاقد جزئیات زیبایی بودند اما با پیشرفت طراحی و ماشین آلات، امروزه کفپوش‌های PVC نسل جدید رنگ‌ها، بافت‌ها و الگوهای بسیار جذاب و واقعی دارند.

کفپوش‌های PVC به صورت چند لایه‌ و ترکیبی از فیبر، پی وی سی و تعدادی لایه‌ی دیگر (مانند لایه‌ی UV و لایه‌ی پوششی) هستند و قطر نهایی آنها به حدود 2 تا 3 میلی‌متر می‌رسد. هر کدام از این لایه‌ها، مسئولیتی دارند به طوری که محصول نهایی نرم و در عین حال مقاوم، عایق حرارت و صدا و ضد آب است. به همین خاطر (و دلایل دیگری که در ادامه توضیح خواهیم داد) بسیاری از افرادی که به دنبال نصب کفپوش‌ هستند، این نوع کفپوش‌ها را ترجیح می‌دهند.

کاربردهای کفپوش PVC

از کفپوش‌های PVC می‌توانید تقریباً در هر جایی استفاده کنید. به ویژه مکان‌هایی که به طور مداوم نیاز به شستشو و نظافت دارند. این کفپوش‌ها انتخاب مناسبی برای خانه‌ها هستند. نه تنها کف خانه را گرم‌تر می‌کنند و سرمای کف را به پا منتقل نمی‌کنند، بلکه ظاهری زیباتری به آن می‌بخشند. به ویژه اینکه شما می‌توانید بسته به سبک سایر وسایل خانه از بین طرح های مختلف، طرح‌منتخب خود را انتخاب کنید. کفپوش PVC به ویژه برای آشپزخانه‌ها کاربردی‌تر است. زیرا ریختن آب و سایر مایعات روی زمین در این فضا محتمل‌تر است و درنتیجه به دلیل خاصیت ضدآب این کفپوش‌ها، نیازی نیست نگران باد کردن یا کنده شدنشان باشید.

کفپوش‌های پی وی سی علاوه بر فضای داخل ساختمان برای محیط‌های پر تردد هم کاربرد دارند!

کفپوش‌های PVC برای انواعی از محیط‌های سخت مانند ادارات و مغازه‌ها نیز مناسب‌اند. زیرا در این محیط‌ها رفت و آمد زیاد است و شما نمی‌توانید مطمئن باشید که همه‌ی آنها نکات مربوط به نگهداری کفپوش‌های چوبی را رعایت کنند. این کفپوش‌ها مقاومت بالایی دارند و می‌توانید مطمئن باشید که به مرور زمان آسیب کمتری خواهند دید. بعلاوه محیط‌های پر رفت و آمد زود به زود کثیف می‌شوند و باید در فواصل کوتاه‌تری نظافت شوند. در این راستا، نظافت کفپوش‌های پی وی سی بسیار آسان است و نیازی نیست نگران آسیبِ رطوبت و ابزارهای شستشو باشید. با این حال این کفپوش‌ها برای محیط‌های سر باز با تابش مستقیم نور خورشید مناسب نیستند زیرا مانند سایر مواد پلاستیکی، در این شرایط تغییر رنگ می‌دهند.

کفپوش پی وی سی

انواع کفپوش PVC

به طور کلی انواع کفپوش پی وی سی را می‌توان در دو دسته قرار داد:

  1. کفپوش‌های ورقی
  2. کفپوش‌های طرح کاشی

کفپوش PVC ورقی، معمولاً در ورق‌های بزرگ، پیوسته و انعطاف‌پذیر (مانند کفپوش‌های چوبی و پارکت) عرضه می‌شود. از آنجایی که سطح این نوع کفپوش نسبت به انواع کاشی بزرگتر است، نصب آن با سرعت بیشتری انجام می‌شود. کفپوش‌ پی وی سی کاشی، شبیه به سرامیک‌های بزرگ و مربعی است. طرح کفپوش‌های PVC می‌تواند بسیار متنوع باشد. کفپوش با طرح انواع کاشی، بیشتر از طرح سنگ یا آجر استفاده می‌شود.

مزایای کفپوش PVC

کفپوش‌های PVC نسل جدید کفپوش‌ها هستند که نسبت به انواع دیگر مزایای زیادی دارد که بعضی از مهمترین آنها به شرح زیر است:

  • آنها نسبت به انواع کفپوش چوبی قیمت مناسب‌تری دارند. این موضوع به ویژه در محیط‌هایی با مساحت زیاد بسیار تاثیر گذار است.
  • نصب آسان و سریع از دیگر مزایای کفپوش‌ PVC است. به طوری که شما می‌توانید کف یک خانه‌ی بزرگ را در عرض چند ساعت به طور کامل با این کفپوش پوشش دهید.
  • تمیز کردن آنها بسیار آسان است. تنها کاری که باید انجام داد؛ این است که ابتدا با یک جاروبرقی پرزها و گرد خاک روی آن را بگیرید و سپس یک تی نمدار رویش بکشید.
  • ضربه گیر هستند. کفپوش‌های چوبی انعطاف پذیری بسیار کمی دارند. در صورتی که در کفپوش PVC چنین مشکلی پیش نمی‌آید.
  • کفپوش‌های PVC به دلیل اینکه چند لایه هستند، عایق حرارتی و صوتی محسوب می‌شوند.
  • عاج‌ دارند که مانع از سر خوردن می‌شود و حس طبیعی‌تری زیر پا ایجاد می‌کند.
  • نصب آن به زیرسازی زیادی نیاز ندارد. برای نصب از چسب مخصوص استفاده می‌کنند. در ضمن شما می‌توانید بلافاصله بعد از نصب از آنها استفاده کنید و رویشان وسیله بچینید.
  • مقاومت بسیار بالایی نسبت به خط و خش، پارگی یا شکستگی دارند.
  • طرح‌های بسیار متنوعی دارند که می‌توانید با هر سلیقه‌ای از بین آنها انتخاب کنید.

معایب کفپوش‌های PVC

با این حال مانند هر وسیله‌ای دیگری، کفپوش‌های PVC نیز معایب خاص خود را دارند. به عنوان مثال، شاید بعضی جنس آن را نپسندند و نخواهند از مواد پلاستیکی استفاده کنند. بعلاوه این کفپوش‌ها اجرت نصب نسبتاً بالایی دارد. همچنین در انواع کم ضخامت، ممکن است جای وسایل سنگین روی آنها ایجاد فرورفتگی کند. همچنین در اثر تابش مستقیم نور خورشید مانند سایر مواد پلاستیکی می‌توانند تغییر رنگ دهند و بنابراین برای محیط‌های سرباز مانند ایوان مناسب نیستند.

کفپوش PVC

نکات مهم در زمان خرید

اگر به دنبال خرید کفپوش هستید، در خرید کفپوش PVC شک نکنید. زیرا آنها از بسیاری از جهات یک گزینه‌ی ایده‌آل هستند. برای آنکه بتوانید بهترین نتیجه را از خرید خود بگیرید باید چند نکته را در زمان خرید در نظر داشته باشید:

انتخاب رنگ

در انتخاب رنگ دقت زیادی داشته باشید. خوشبختانه کفپوش‌های PVC طرح‌های مختلفی دارند که دست شما را در انتخاب باز می‌گذارند. اگر فضایی که می‌خواهید کفپوش کنید کوچک است، بهتر است رنگ‌های تیره را انتخاب نکنید. زیرا فضا را کوچکتر نشان می‌دهد. برای فضاهایی مانند اتاق کودک می‌توانید از رنگ‌های شادتر استفاده کنید. در انتخاب رنگ، سبک و دکور سایر بخش‌های خانه را نیز در نظر داشته باشید. به طور کلی در محیط‌های مسکونی سعی کنید از بین رنگ‌های گرم و برای محیط‌های اداری از بین رنگ‌های سرد انتخاب کنید.

نگهداری

کفپوش PVC نسبت به سایر انواع کفپوش نگهداری پیچیده‌ای ندارد. آنها به ضربه و فشار مقاومت بالاتری دارند و می‌توانند در محیط‌های بسیار پر رفت و آمد استفاده شوند. با این حال باید آنها را به صورت دوره‌ای نظافت کنید زیرا شیارهایی که روی بعضی از این کفپوش‌ها طراحی شده است، می‌تواند آلودگی به خود بگیرد. بعلاوه این کفپوش‌ها مانند کفپوش‌های چوبی نیازی به واکسن زدن هم ندارند.

کفپوش PVC (پی وی سی)

زمان خرید

بهترین زمان برای خرید کفپوش PVC بعد از اتمام کارهای ساختمانی است. زیرا که محیط تمیز و شرایط نصب مهیاست.

نکات مربوط به نصب

کفپوش‌های خریداری شده را 24 ساعت قبل در محیط قرار دهید تا با آن هم دما شود. سطحی که می‌خواهید کفپوش را در آن نصب کنید باید صاف باشد. در صورتی که کف قبلی دچار آسیب شده است باید توسط سیمان هموار شود. برای کم کردن قیمت‌ها سعی نکنید از نصاب‌های غیرحرفه‌ای استفاده کنید؛ زیرا در صورت نصب توسط افراد ناوارد ممکن است زیر آنها باد بیفتد و کنده شوند.

قیمت کفپوش‌های PVC

قیمت کفپوش‌های PVC تحت تاثیر عوامل مختلفی است. این کفپوش‌ها انواع ایرانی و خارجی دارند و مسلماً انواع خارجی با قیمت دلاری خریداری شده و گران‌تر هستند. ضخامت عامل دیگری است که بر قیمت کفپوش PVC تاثیر می‌گذارد. کفپوش‌هایی که ضخیم‌تراند، از لایه‌های بیشتری تشکیل شده‌ و در نتیجه قیمت بیشتری دارند. همچنین گاهی طرح نیز بر قیمت موثر است. به عنوان مثال انواع عاج‌دار که ضد لغزش هستند، نسبت به انواع دیگر کفپوش‌ها ارزان‌تر هستند.

این کفپوش‌ها با تمام مزایایی که دارند به دلیل نوع متریالشان، نسبت به کفپوش‌های چوبی قیمت مناسبتری دارند.

کفپوش PVC (پی وی سی)

کفپوش PVC، یک انتخاب ماندگار

کفپوش‌های PVC به عنوان جدیدترین نسل کفپوش‌ها مزایای زیادی دارند. با انتخاب آنها دیگر مشکلات کفپوش‌های قبلی را نخواهید داشت و مجبور نیستید نگران خراب شدن، باد کردن، شکستن و یا خط و خش باشید. این کفپوش‌ها در انواعی از طرح و رنگ‌ها و به صورت عاجدار و بدون عاج بوده و برای انواع محیط‌ها و فضاها قابل استفاده هستند. اگر به دنبال یک گزینه‌ی ماندگار هستید، در خرید کفپوش PVC شک نکنید. مجموعه لینوم فلکس ارائه کننده انواع کفپوش PVC جهت مشاوره و خرید با قیمت های رقابتی در خدمت شماست.

نظرات کاربران

Comments
اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “کفپوش PVC (پی وی سی) کاربردها، مزایا و معایب آن”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس واتس اپ درخواست مشاوره

نیاز به مشاوره دارید؟