تفاوت ظاهر پارکت و لمینت و بررسی تفاوت ساختار آن‌ها

هرآنچه باید از تفاوت پارکت و لمینت بدانید!

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

بین دو راهی انتخاب پارکت و لمینت مانده‌اید؟ دانستن تفاوت‌ پارکت و لمینت، دو نوع پوشش کف محبوب و پرکاربرد به شما کمک می‌کند تا برای انتخاب صحیح پوشش کف برای خانه، محل کار یا هر محل دیگر، اطلاعات کافی کسب کنید. ممکن است برخی افراد تمایل داشته باشند که طبیعت و گرمای چوب را در پوشش کف خود از طریق پارکت حس کنند و برخی دیگر لمینت را بادوام‌تر از پارکت بدانند. در این مقاله پارکت و لمینت را به‌طورکامل مقایسه کرده‌ایم که با مطالعه آن، به‌راحتی بین این دو پوشش کف، مناسب‌ترین را باتوجه‌به نیاز خود انتخاب کنید.

اولین تفاوت؛ جنس پارکت و لمینت

پارکت به‌‌طورکلی از تخته‌های چوبی ساخته می‌شود و حس طبیعی بودن را القا می‌کند. اصلی‌ترین مواد استفاده‌شده در ساخت پارکت عبارت‌اند از:

  • چوب سخت: چوب انواع درختان سخت مانند بلوط قرمز، گردو و درخت دار، برای ساخت تخته‌های چوبی پارکت استفاده می‌شوند. این چوب‌ها به‌دلیل ساختار محکم و بافت فشرده‌ای که دارند، در‌برابر فشار، خراش و سایش مقاوم هستند.
  • چسب: چسب‌های متنوعی مانند چسب‌های پلی یورتان دو جزیی، برای اتصال تخته‌های چوبی در پارکت استفاده می‌شوند که باید عملکرد خوبی در برابر تغییرات دما و رطوبت داشته باشند.
  • روغن و لعاب: برخی از پارکت‌ها پس از نصب و پوشش توسط یک لایه روغن و لعاب پوشیده می‌شوند که در برابر رطوبت و لکه‌ها مقاوم‌تر و ظاهر آن زیباتر می‌شود.

برخلاف پارکت، لمینت از چندین لایه مصنوعی متفاوت و مشتقات چوب ساخته می‌شود که این لایه‌ها عبارت‌اند از:

  • لایه پایه یا زیرین: لایه پایه از ضایعات چوب، فیبر (MDF یا HDF) و مواد مصنوعی تشکیل شده که استحکام و پایداری ساختار لمینت وابسته‌ به این لایه است.
  • لایه دکوراتیو: ظاهر و طرح نهایی لمینت را لایه دکوراتیو مشخص می‌کند. این لایه، کاغذ مصنوعی با طرح و رنگ دلخواه است که روی لایه پایه قرار می‌گیرد.
  • لایه پایانی: روی لایه دکوراتیو، موادی مانند ملامین، رزین، یا پلی‌آمید به‌عنوان لایه محافظ قرار می‌گیرند. این لایه، محافظ لمینت در برابر خش و آب است.

به‌طورکلی، متریال و لایه‌های نام‌برده تاثیر مستقیم روی قیمت انواع کفپوش دارند. پس برای انتخاب هر نوع کفپوش حتما در کنار قیمت به متریال آن نیز دقت کنید.

مقاومت در برابر آب و ضربه؛ دومین تفاوت پارکت و لمینت

دانستن فرق پارکت و لمینت، باعث می‌شود تا بهترین کفپوش را برای بخش‌های مختلف خانه انتخاب کنید. به‌طور مثال، ممکن است قصد اجرای کفپوش لمینت را برای آشپزخانه خود داشته باشید. برای این‌کار ابتدا باید مقاومت کفپوش به رطوبت و آب را بررسی کنید. در این بخش به تفاوت پارکت و لمینت در برابر ضربه و آب می‌پردازیم.

پارکت و لمینت، بررسی مقاومت هر یک در برابر ضربه

پارکت و لمینت، هر دو در برابر ضربه مقاوم هستند و ضربه را به لایه‌های زیرین منتقل نمی‌کنند. درحالی‌که در برابر اجسام تیز مقاومت متفاوتی دارند. اجسام تیز روی پارکت خراش‌های سطحی ایجاد می‌کند؛ با‌این‌حال این خراش‌ها با روغن و سنباده قابل تعمیر هستند. لمینت در برابر اجسام تیز مقاومت کمتری داشته و ممکن است دچار خراشیدگی‌های عمیق شود. تنها راه‌حل تعمیر آن، تعویض کامل تایل‌های لمینت خواهد بود.

درصورتی‌که نسبت به خراش‌ها حساس هستید، پیشنهاد می‌شود از پارکت طوسی تیره استفاده کنید تا خراشیدگی‌ها کمتر دیده شود. همچنین، استفاده از روغن‌های محافظ پارکت، خراشیدگی‌های سطحی را تا حدودی کاهش می‌دهد.

مقایسه مقاومت در برابر ضربه و اجسام تیز در بررسی تفاوت‌های پارکت و لمینت

پارکت و لمینت؛ دو کفپوش حساس به آب و رطوبت

پارکت از خاصیت طبیعی چوب برخوردار است و در مقابل نفوذ آب مقاومت پایینی دارد. با‌این‌حال ایجاد روکش ضدآب مثل روغن یا لعاب، مقدار کمی مقاومت پارکت را در برابر آب بیشتر می‌کند. استفاده از مواد مصنوعی در ساخت لمینت، آن را نسبت به پارکت، مقاوم‌تر در برابر آب کرده‌ است. همچنین، لایه محافظ یا پایانی روی لمینت از نفوذ آب به لایه‌های زیرین جلوگیری می‌کند. با‌این‌وجود نمی‌توان از طی یا دستمال خیس برای نظافت لمینت استفاده کرد.

مقاومت در برابر آب و رطوبت، تفاوت مهم پارکت و لمینت و کفپوش

تفاوت در شرایط نگهداری و مراقبت از پارکت و لمینت

در مقایسه شرایط نگهداری لمینت با پارکت، باید این دو نوع پوشش کف را از نظر نحوه تمیز کردن، جلوگیری از خراشیدگی، جلوگیری از رطوبت و چگونگی تعمیرات مقایسه کنیم.

  • نحوه تمیز کردن: پارکت و لمینت، هر دو نیاز به پاک کردن منظم دارند و برای برای تمیز کردن هر دو باید از جاروبرقی و پارچه مرطوب استفاده کنید.
  • جلوگیری از خراشیدگی: برخورد اجسام تیز و سخت روی لمینت و پارکت باعث ایجاد خراشیدگی‌های سطحی و عمیق می‌شود. به‌همین دلیل استفاده از پد مخصوص برای پایه‌های مبلمان از خراشیدگی پارکت و لمینت توسط پایه‌ها جلوگیری می‌کند.
  • جلوگیری از نفوذ رطوبت: پارکت حساسیت بسیاری نسبت به رطوبت داشته و باید از تماس مستقیم آن با آب خودداری شود. لمینت نسبت به پارکت مقاومت بیشتری در برابر رطوبت دارد. بااین‌حال، از تماس طولانی لمینت با آب باید جلوگیری شود.
  • تعمیرات: در‌صورت خراشیدگی سطحی و عمیق پارکت و لمینت، ترمیم با مواد و روش‌های مخصوص مانند حذف لایه بالایی با سمباده‌ها، امکان‌پذیر است.

اگر دیده نشدن خراشیدگی برای شما اهمیت داشته و امکان تعویض مداوم تایل‌های کفپوش را ندارید، پارکت طوسی یا لمینت‌هایی به رنگ تیره گزینه‌ مناسبی برای شما خواهد بود.

تفاوت پارکت و لمینت در تمیز کردن با جاروبرقی و دستمال نم‌دار

تفاوت در محل نصب؛ لمینت و پارکت برای چه محیط‌هایی مناسب‌ترند؟

پارکت و لمینت، هر دو برای فضاهای مسکونی، اداری و تجاری قابل استفاده هستند. باتوجه‌به ویژگی‌های هر دو کفپوش و با مشخص کردن میزان تردد در فضا، رطوبت و وزن قابل تحمل کف، بین لمینت و پارکت مناسب‌ترین متریال را برای فضای مورد‌نظر خود انتخاب کنید. در لینوم فلکس کفپوش‌ها براساس نوع فضا تقسیم شده‌اند. پس از انتخاب کفپوش نیز می‌توانید برای خرید کاغذ دیواری براساس فضای موردنظر، در سایت لینوم فلکس اقدام کنید.

نحوه نصب پارکت و لمینت؛ مهم‌ترین تفاوت بین دو کفپوش

نصب پارکت به دلیل ساختار طبیعی چوب، نیاز به دقت بیشتر در تنظیم قطعات و زیرسازی دارد. برای نصب پارکت، قطعات برش‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌خورده چوب را با استفاده از چسب به‌طور منظم کنار هم می‌چسبانند. برخلاف نصب پارکت، برای نصب لمینت‌‌ها به هیچ نوع چسب یا ملات نیازی نیست. لمینت‌ها برای نصب به‌هم چفت می‌شوند و فقط به یک لایه فوم عایق صدا و رطوبت به‌عنوان کف‌سازی روی آن کشیده می‌شود. در‌نتیجه نصب لمینت سریع‌تر از نصب پارکت خواهد بود.

نصب پارکت به‌صورت کلیکی از فرق‌های بین پارکت و لمینت در نصب

طول عمر و مقاومت؛ مهم‌ترین تفاوت پارکت و لمینت

طول عمر پارکت و لمینت به عوامل مختلفی از جمله نوع و کیفیت مواد اولیه، شرایط نگهداری و میزان استفاده روزانه بستگی دارد. به‌طورکل، پارکت‌ها با کیفیت بالا، معمولاً تا چند دهه عمر می‌کنند و قابل‌استفاده هستند. پارکت با نگهداری مناسب و ترمیم به‌موقع در صورت لزوم، به مدت طولانی‌تری قابل استفاده است. بااین‌حال، باید توجه داشت که پارکت طبیعی بوده و ممکن است نیاز به تعمیر و ترمیم دوره‌ای داشته باشد.

لمینت معمولاً عمر کوتاه‌تری نسبت به پارکت دارد. معمولاً طول عمر لمینت حدود ۱۰ تا ۲۰ سال محاسبه می‌شود، اما میزان استفاده و نگهداری صحیح نیز بر طول عمر آن تاثیر می‌گذارد. بعد از گذشت مدت زمان مشخص، ممکن است لمینت نیاز به تعویض کامل داشته باشد.

در هر صورت، باید توجه داشت که این تخمین‌ها بر‌اساس میانگین و در شرایط عمومی گفته شده‌اند و بسته به نوع نگهداری و نحوه استفاده از آن‌ها، اعداد گفته‌شده، بیشتر یا کمتر می‌شوند.

قیمت پارکت و لمینت؛ آخرین تفاوت بین دو کفپوش

لمینت به‌عنوان یک گزینه اقتصادی‌تر در مقایسه با پارکت شناخته می‌شود. قیمت کمتر لمینت در مقایسه با پارکت به‌دلیل استفاده از مواد مصنوعی و تکنولوژی ساخت، فرآیند نصب را سریع‌تر کرده و هزینه تولید را کاهش می‌دهد. در عین حال، قیمت پارکت متغیر بوده است و به نوع چوب مورد استفاده، طرح و برند، کشور سازنده و بازار بستگی دارد. پارکت در محدوده قیمتی متنوعی از گزینه‌های ارزان تا گزینه‌های بسیار گران و لوکس قرار می‌گیرد.

بین پارکت و لمینت کدام گزینه برای شما بهتر است؟

در این مقاله، تفاوت پارکت و لمینت را از جنبه‌های مختلف بررسی کردیم. پارکت و لمینت در ظاهر تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند؛ اما ساختار آن‌ها به‌طور‌کامل باهم متفاوت است. تفاوت در ساختار پارکت و لمینت باعث مقاومت و استحکام متفاوت در برابر رطوبت، خراشیدگی، ضربه می‌شود. پارکت و لمینت، هر دو مناسب برای خانه، آشپزخانه، ادارات و مراکز تجاری هستند. اگر همچنان برای انتخاب بین پارکت و لمینت به نتیجه نرسیدید، سایر مقالات ما را مطالعه کنید تا پوشش‌های کف را بهتر شناخته و آگاهانه، بهترین تصمیم را بگیرید. همچنین می‌توانید در قسمت نظرات سوال یا تجربه خود را در زمینه تفاوت پارکت و لمینت درج کنید تا کارشناسان ما پاسخگوی شما باشند.

نظرات کاربران

Comments
اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “هرآنچه باید از تفاوت پارکت و لمینت بدانید!”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با ما