پارکت بهتر است یا سرامیک در لینوم فلکس

پارکت یا سرامیک؟ بررسی مزایا و معایب پارکت نسبت به سرامیک 

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

پارکت بهتر است یا سرامیک؟ برای پاسخ به این سوال باید بررسی کنیم که مزایا و معایب پارکت نسبت به سرامیک چیست؟ برای پوشاندن کدام قسمت خانه، می‌خواهیم از آن استفاده کنیم؟ سبک چیدمان خانه، سلیقه شخصی و قیمت هم تاثیر بسیاری بر انتخاب ما خواهد داشت. مطمئنا مزایای بسیار پارکت نسبت به سرامیک، یکی از دلایل اصلی استقبال از کفپوش پارکت چوبی در سال‌های اخیر بوده است. در این مقاله به مهم‌ترین مزایا و معایب پارکت نسبت به سرامیک اشاره خواهیم کرد. با آگاهی از این موارد و توجه به شرایط موجود، می‌توانید بهترین کفپوش را برای خانه یا محل کار خود انتخاب کنید.

مزایای پارکت نسبت به سرامیک چیست؟

کفپوش‌های چوبی یا پارکت به‌عنوان بهترین کفپوش از نظر بهداشت و مواد سازنده مقاوم شناخته می‌شوند. قیمت پارکت لمینت باتوجه‌به مزایا و دوام بالایی که دارد، نسبت به سرامیک و بسیاری از کفپوش‌های دیگر مقرون‌به‌صرفه و منطقی است. پارکت چوبی را می‌توان برای کف خانه، محل کار و حتی محوطه‌های خارجی استفاده کرد. پایه پارکت را چوب درختانی مثل راش، بلوط، گردو، افرا و چوب زبان گنجشک تشکیل می‌دهد. در ادامه به مهم‌ترین مزایا و معایب پارکت نسبت به سرامیک اشاره خواهیم کرد. 

مزایای پارکت چوبی نسبت به سرامیک

مقاومت بالای پارکت چوبی در برابر ضربه و خراشیدگی 

ساختار کلی چوب به‌گونه‌ای است که در صورت تردد مداوم عابران، اجسام متحرک یا سقوط اجسام آسیب می‌بیند، اما پارکت طرح چوب و دیگر طرح ها یکی از مقاوم‌ترین مواد در مقابل ضربه و حرکت اجسام هستند؛ به‌همین‌خاطر استفاده از پارکت به‌عنوان کفپوش، انتخاب عالی و بادوام محسوب می‌شود. 

مراقبت و نظافت آسان پارکت‌های چوبی

مراقبت از پارکت‌های چوبی و تمیز کردن آن‌ها بسیار راحت است. یکی از دغدغه‌های اصلی انتخاب کفپوش برای آشپزخانه یا محیط‌های خارجی، شرایط مراقبت و نگهداری از آن است. پارکت‌های چوبی باتوجه‌به ترکیبات ساختاری و طبق استاندارد UPEC، در مقابل لکه و نفوذ مواد شیمیایی مقاوم هستند.
بسیاری از افراد معتقد هستند که قیمت کاغذ دیواری برای آشپزخانه برای استفاده در فضای پشت گاز نسبت به پارکت مناسب‌تر است؛ اما باید گفت که تمیز کردن پارکت راحت‌تر و دوام نسبت به کاغذ دیواری بیشتر است. در صورت ریختن مایعات یا مواد چسبنده، لکه‌ها فقط روی سطح پارکت باقی می‌مانند. شما می‌توانید این لکه‌ها را حتی بعد از خشک شدن، با کمک کمی آب گرم و یک پارچه به‌طورکامل پاک کنید؛ بنابراین اگر برای کف آشپزخانه یا  پشت اجاق گاز، از پارکت‌های چوبی استفاده می‌کنید، جای نگرانی نیست. چون لکه‌ها به‌راحتی و با استفاده از یک تکه اسفنج محو می‌شوند. این یکی از مهمترین مزایای پارکت نسبت به سرامیک است.

پارکت چوبی مقاوم در برابر نفوذ آب

کفپوش پارکت؛ سازگار با محیط زیست و دوست‌دار طبیعت

از دیگر مزایای پارکت نسبت به سرامیک می توان به سازگاری پارکت با محیط زیست اشاره کرد. اگر دغدغه استفاده از محصولات سبز و دوست‌دار طبیعت را دارید، کفپوش‌های پارکت گزینه‌ای بسیار مناسب هستند. پارکت لمینت در مقایسه با سایر کفپوش‌ها (مخصوصا کفپوش پی‌وی‌سی) سازگاری بیشتری با محیط زیست دارد. باتوجه‌به مقاومت بالای پارکت و مراقبت و نگهداری آسان، مواد شیمیایی کم‌تری برای نظافت کفپوش‌های پارکت استفاده می‌شود. این کفپوش‌ها بیشتر از فیبرهای چوبی و تکه‌های چوب تشکیل شده‌اند. چوب یک منبع تجدیدپذیر است و تا سال‌نیاز به تعویض آن نخواهید داشت؛ بنابراین استفاده از چوب در کفپوش لمینت، آن را به محصولی قابل بازیافت و تجدید‌شونده تبدیل کرده است.

پارکت چوبی؛ بهترین عایق حرارت و دما

پارکت نسبت به سرامیک عایق مناسبی برای صدا و حرارت است. این ویژگی باعث می‌شود تا پارکت از انتقال سرما به محیط جلوگیری کند و تاثیر بالایی برای صرفه‌جویی در مصرف انرژی داشته باشد. همچنین رسانایی حرارتی پارکت‌های چوبی باعث شده است که این کفپوش‌ها بهترین انتخاب برای محیط‌هایی باشند که از سیستم گرمایش از کف استفاده می‌کنند.
سرامیک به واسطه ساختارش طبعی سرد دارد و بیشتر برای مناطق گرم و خشک استفاده می‌شود. در مقابل، کفپوش پارکت به‌خاطر ماهیت چوب گرمابخش است و می‌تواند به سیستم گرمایش از کف هم مجهز شود. این مورد نیز از مهمترین مزایای پارکت است.

پارکت چوبی عایق خوبی برای گرما

معایب پارکت نسبت به سرامیک چیست؟ 

در ابتدای ورود پارکت‌های چوبی به بازار، خیلی از افراد بر این نکته تاکید داشتند که پارکت به نسبت سرامیک در برابر آب و رطوبت مقاوم نیست؛ اما مواد به کار رفته برای ساخت پارکت‌های چوبی روزبه‌روز باکیفیت‌تر شدند و حالا پارکت‌های ضد آب همانند سرامیک مقاومت بالایی در برابر آب دارند.  از معایب پارکت نسبت به سرامیک، می‌توان به امکان تغییر اندازه بر اثر انقباض و انبساط اشاره کرد. یکی از خصوصیات چوب طبیعی، تغییر اندازه و فرم به دلیل تغییر دما است که با گذشت زمان باعث ایجاد فاصله بین قطعات پارکت، یا تورفتگی و برآمدگی می‌شود. اگر می‌خواهید این مشکل به حداقل برسد باید پارکت‌ها قبل از نصب چند روز در محیط خانه بمانند تا با دمای محل سازگار شوند. همچنین اگر بعد از نصب شاهد برآمدگی یا فرورفتگی بودید، تایل‌های پارکت قابل تعویض هستند. به طور خلاصه از جمله معایب پارکت می توان به موارد زیر اشاره نمود.

1- پارکت مقاومت بالایی در برابر کف هایی که دارای سیستم گرمایشی یا سرمایشی هستند، ندارد. 

2- اگر در بین پارکت ها فاصله ای باشد باعث ایجاد سر و صدا در حین راه رفتن می شود. برای جلوگیری از این موضوع باید در زمان نصب دقت لازم را داشته باشید.

3- پارکت ها امروزه مقاومت بسیار بالایی در برابر آب و رطوبت دارند اما اگر محیطی مورد نظر بیش از اندازه رطوبت داشته باشد پارکت گزینه مناسبی نیست.

باتوجه به معایب و مزایای پارکت نسبت به سرامیک می توان متوجه شد پارکت گزینه ای بسیار مناسب تر نسبت به سرامیک است. توجه داشته باشید که در هنگام خرید حتما از جای مناسب بخرید تا بهترین و با کیفیت ترین محصول را به شما ارائه دهد. زیر پارکت لمینت های بی کیفیت و با کیفیت در بازار فراوان است. درصورتی که به دنبال محصولی باکیفیت هستید می توانید به سایت لینوم فلکس مراجعه کنید.

نظرات کاربران

Comments
اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “پارکت یا سرامیک؟ بررسی مزایا و معایب پارکت نسبت به سرامیک ”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

ارتباط با ما