معرفی پارچه دیواری در مجله لینوم فلکس

پارچه دیواری چیست؟ + بررسی تفاوت آن با کاغذ دیواری

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

پارچه دیواری یکی از جدیدترین مدل‌های کاغذ دیواری است که با الیاف گیاهی ساخته می‌شود. استفاده از متریال طبیعی از ایجاد حساسیت در انسان جلوگیری می‌کند؛ همین موضوع باعث شده است که پارچه‌های دیواری طرفداران بی‌شماری داشته باشند. از مزایای بسیار خوب این مدل از کاغذ دیواری، امکان نصب آن روی دیوارهای سرامیکی و بتنی شناخته می‌شود. در این مقاله قصد داریم شما را بیشتر با انواع دیوارپوش پارچه‌ای آشنا کنیم؛ پس برای دریافت سوال «پارچه دیواری چیست» چند دقیقه از وقت خود را صرف خواندن این مطلب کنید.

تعریف پارچه دیواری؛ دیوارپوشی پارچه‌ای متناسب با انواع دکوراسیون

استفاده از کاغذ دیواری برای زیباسازی دکوراسیون موضوعی است که از گذشته رواج داشته دارد؛ اما در دهه اخیر طراحان دکوراسیون کمی شکل کاغذهای دیواری را تغییر داده‌اند و به‌جای کاغذ از پارچه برای پوشش دیوار استفاده می‌کنند. در واقع پارچه دیواری نوعی کاغذ دیواری جدید است که جنسی از پارچه و الیاف طبیعی دارد. مواد به کار رفته در ساخت پارچه‌ها نسبت به رطوبت و آب مقاوم هستند و از طول عمر بیشتری برخوردارند.

دیوارپوش پارچه‌ای؛ نوعی کاغذ دیواری برای دیزاین دیوارها

انواع پارچه دیواری؛ از سبک کلاسیک تا مدرن

تنوع بالای دیوارپوش‌های پارچه‌ای باعث شده است که این محصول در دکوراسیون منزل، فروشگاه‌ها، مراکز خرید و محیط‌های اداری با سبک‌های مختلف استفاده شود. دیوارپوش‌های پارچه‌ای عموماً جنس یکسانی دارند و تفاوت آن‌ها در طراحی‌های مختلف روی آن‌ها است. براساس نقش، دیوارپوش‌های پارچه‌ای را می‌توان به دسته‌های مختلفی تقسیم کرد. در ادامه به شرح ویژگی‌های هر یک از مدل‌های wall cloth پرداخته‌ایم.

  • پارچه دیوارپوش کلاسیک: این طرح معمولا جلوه‌ لوکس و باشکوهی همچون بته جقه، گل سنتی و داماسک دارد. پارچه‌های دیواری به خوبی با دیوارپوش‌های ساده و تک رنگ ست می‌شوند؛ به همین دلیل می‌توان آن‌ها را به‌صورت ترکیبی برای دکوراسیون فضا به کار برد. در‌صورت استفاده از پارچه‌های کلاسیک باید سایر اجزای فضا مانند مبلمان و میز‌ها را نیز از نوع کلاسیک انتخاب کنید.
  • دیوارپوش پارچه‌ای اسپرت: برای دکوراسیون اتاق خواب‌ها بیشتر از دیوارپوش اسپرت پارچه‌ای استفاده می‌شود. یکی از ویژگی‌های مدل اسپرت، تنوع بیشتر رنگ و طرح آن نسبت به دو نوع دیگر دیوارپوش پارچه‌ای است. برای انتخاب پارچه دیواری اسپرت به هماهنگی پارچه با عناصر مختلف اتاق مانند پرده، فرش و مبلمان چوبی توجه داشته باشید.
  • Wall Cloth مدرن: در سال‌های اخیر بیشتر مردم به سبک مدرن روی آورده‌اند؛ همین امر باعث شده است که استقبال از پارچه‌های دیواری مدرن بیشتر باشد. خطوط و طرح‌های هندسی از مهم‌ترین شاخصه‌های سبک مدرن در دیوارپوش‌ها هستند. شما برای فضاسازی بهتر می‌توانید از ترکیب کاغذ دیواری هندسی و دیوارپوش پارچه‌ای با طراحی خطوط مورب استفاده کنید.

شناخت سبک‌های مختلف دیوارپوش‌ها به شما کمک می‌کند که در هنگام انتخاب سردرگم نشوید و طرح‌های محدودتری را بررسی کنید. انتخاب دیوارپوش پارچه‌ای باتوجه‌به متراژ فضا، سلیقه شخصی افراد و سبک محیط انجام می‌شود.

شناخت سبک دیوارپوش‌های پارچه‌ای برای طراحی خانه‌ای شکیل‌تر

کاربرد پارچه دیواری؛ تغییر دکوراسیون منازل مسکونی و تجاری

پارچه دیواری یا کاغذ دیواری خودچسب چند ویژگی مهم دارد که باعث می‌شود نسبت به خرید آن بیشتر ترغیب شویم. این ویــژگی‌هـا عبارتند از: ضـد زنــگ، ضـد رطـوبت، محافظت از گرمای محیط، ضد صدا. باتوجه‌به قابلیت ضدآب و تنوع طرح پارچه‌های دیواری می‌توان آن‌ها را در مکان‌های مختلف استفاده کرد. طرح‌های کلاسیک معمولا برای خانه‌های بزرگ، رستوران‌ها و شرکت‌های خصوصی کاربرد دارند. مدل مدرن کاغذ دیواری پارچه‌ای را برای آپارتمان‌ها، مغازه‌ها و محیط‌های اداری کوچک به‌کار می‌برند. نوع اسپرت آن نیز در باشگاه‌های ورزشی، کافه‌ها و اداره‌ها استفاده بیشتری دارد. البته استفاده از پارچه‌های دیواری قانونی ندارد و هر شخص باتوجه‌به سلیقه خود می‌تواند نوعی از آن را در مکان‌های دلخواه استفاده کند. اگر بعد از یک اسباب کشی شخصی یا شغلی به محیط جدید، احساس کردید فضای شما چیزی کم دارد، سریع‌ترین راه برای ایجاد موج انرژی مثبت مورد نیاز، تیک زدن همین گزینه است: خرید پارچه دیواری !

ویژگی‌های دیوارپوش پارچه‌ای؛ بهترین دیوارپوش برای کاهش صدا

پارچه دیواری از جنس الیاف طبیعی ساخته شده است، به همین دلیل با سلامت انسان سازگاری دارد؛ همچنین با متریال به‌کاررفته در آن، حس نزدیکی انسان به طبیعت ایجاد می‌شود. شاید در گذشته این احساس را کاغذ دیواری طرح آجر ایجاد می‌کرد؛ اما استفاده از مواد گیاهی در دیوارپوش‌ها تاثیر بیشتری در انتقال حس طبیعی محیط زیست دارد. این ویژگی فقط یکی از خصوصیات پارچه دیواری است. در ادامه به سایر ویژگی‌های دیوارپوش‌های جنس پارچه اشاره کرده‌ایم:

  • تنوع طرح و رنگ: همه افراد دوست دارند که در محیطی زیبا زندگی کنند؛ از‌این‌رو از دکوراسیون‌های مختلفی برای فضاسازی کمک می‌گیرند. تنوع طرح مهم‌ترین عاملی است که انسان‌ها را ترغیب به استفاده از یک دکوراسیون خاص می‌کند. زیبایی خاصی که دیوارپوش پارچه‌ای با نقش و رنگ خود در محیط‌های مختلف ایجاد می‌کند، باعث افزایش محبوبیت استفاده از آن شده است.
  • قابلیت شست‌وشو: تمیز کردن دیوارها یکی از دغدغه‌هایی است که افراد حین انتخاب نوع دیوارپوش با آن رو‌به‌رو هستند. پوشش پارچه‌ای دیوار قابل شست‌و‌شو است و به راحتی با یک دستمال تمیز می‌شود.
  • سازگار با طبیعت: دیوارپوش‌های پارچه‌ای با فرآوری گیاهان ساخته می‌شوند؛ از‌این‌رو به طبیعت آسیبی نمی‌رسانند. الیاف این پوشش دیوار، به‌دلیل جنس گیاهی خود به‌سرعت تجزیه می‌شود و محیط زیست را آلوده نمی‌کند.
  • مقاومت در‌برابر پارگی و کثیفی: جنس پارچه نسبت به کاغذ مقاوم‌تر است؛ به همین دلیل پارچه دیواری انتخاب مناسب‌تری برای خانواده‌های پرجمعیت با فرزند‌های کوچک و محیط‌های پررفت‌و‌آمد به‌جای کاغذ دیواری یا رنگ به‌شمار می‌رود.
  • اکوستیک بودن: یکی از ویژگی‌های مهم پوشش‌های دیواری پارچه‌ای، جلوگیری از انتقال صدا است. به این ترتیب با پارچه‌های دیواری نه‌تنها می‌توانید محیط را زیبا سازید؛ بلکه قادرید با کمک ویژگی آکوستیکی پارچه اتاق و ساختمان را نسبت به صدا عایق کنید.

با پیشرفت تکنولوژی طراحی دکوراسیون دچار تغییراتی شده است؛ مثلا در حال حاضر استفاده از کاغذهای دیواری برای دکوراسیون چندان مرسوم نیست. به همین دلیل بسیاری افراد استفاده از دیوارپوش پارچه‌ای را به کاغذ دیواری ترجیح می‌دهند.

قابلیت ضد رطوبت؛ یکی از ویژگی‌های پارچه دیواری

مزایای استفاده از دیوارپوش‌های پارچه‌ای؛ ایجاد سبکی به روز و متفاوت

باتوجه‌به تنوع نقش پوشش دیواری پارچه‌ای می‌توان به راحتی آن را با مبلمان و سایر اجزای دکوراسیون هماهنگ کرد. همچنین اگر از آن به درستی استفاده شود، تا ۱۵ سال عمر می‌کند. به این ترتیب پارچه دیواری انتخابی هوشمندانه و اقتصادی برای همه افراد به‌نظر می‌رسد. در کنار مزایای گفته شده، باید به آنتی باکتریال بودن پارچه‌های دیواری اشاره کنیم که در محیط‌های مرطوب به قارچ و کپک آلوده نمی‌شود.

  •  لایه محافظ سلامت (PEPP): خاصیت ضد باکتری و ویروس
  • لایه کتان بسیار مقاوم: مقاومت بالا
  • در برابر نور مستقیم افتاب، ضد آب، انعطاف بسیار بالا، مقاوم در برابر اجسام تیز
  • لایه چسب PSA: لایه چسبی سازگار با محیط زیست ، چسبندگی عالی در همه گوشه ها
  •  لایه فوم XPE: پوشش سطح نرم، ضد ضربه، عایق صدا و دما
  •  لایه آلومینیومی: ضد زنگ و خوردگی، عایق رطوبت، حفظ گرمای محیط
  •  لایه چسبی: خودچسب تنها با یک فشار
  •  لایه محافظ شفاف: جهت جداسازی آسان

همچنین باتوجه‌به اصول فنگ‌شویی برای چرخش انرژی در فضا استفاده از متریال طبیعی بیشتر توصیه می‌شود. در قوانین فنگ شویی آشپزخانه توصیه می‌شود که افراد از آثار هنری و عناصر طرح‌دار برای چرخش انرژی و ایجاد اتمسفر مثبت استفاده کنند.

معایب استفاده از Wall Cloth؛ قیمت بالای پارچه‌های دیواری

استفاده از پوشش دیواری پارچه‌ای باتوجه‌به قیمت بالای آن ممکن است برای همه افراد مطلوب نباشد. برای افرادی که تمایل دارند خانه خود را با بودجه کم دکور کنند، ممکن است قیمت دیوارپوش‌های دیواری بالا به‌نظر برسد. از سوی دیگر اجرای دکوراسیون خانه با متریال پارچه‌ای به دلیل نیاز به دقت بالا در نصب، زمان بیشتری می‌برد که گاهی بعضی افراد را از انجام آن منصرف می‌کند.

یکی از معایب دیگر پارچه‌ها نیز ممکن نبودن نصب آن‌ها در راه‌پله‌ها و ناهماهنگی با کفپوش راه پله بیان می‌شود. به همین دلیل این افراد استفاده از رنگ را ترجیح می‌‌‌دهند.

قیمت بالای wall cloth؛‌ یکی از دلایل استفاده نکردن افراد از پارچه‌های دیواری

فضای مناسب برای نصب پارچه دیواری

شما برای نصب پارچه دیواری به معنای واقعی کلمه با هیچ محدودیتی مواجه نیستید. این محصول برای دیوار پشت تلویزیون بسیار مناسب است و در عین حال اگر در اندیشه خرید کاغذ دیواری راهرو، کاغذ دیواری پشت میز تلویزیون و یا کاغذ دیواری ستون‌ ها هستید نیز می‌توانید به همین گزینه به طور جدی فکر کنید، به خصوص که تنوع رنگ آن شما را بیشتر از قبل از درستی خریدتان مطمئن خواهد کرد. کاغذ دیواری خودچسب یا همان پارچه دیواری برای اتاق پذیرایی، اتاق خواب، راهرو، آشپزخانه، لابی ساختمان، ستون و یا اتاق یک مدیرعامل در یک دفتر جلوه بسیار جذابی خواهد داشت.

تفاوت پارچه دیواری و کاغذ دیواری؛ طراحی دکوراسیون حرفه‌ای‌تر

پارچه دیواری نسبت به کاغذ دیواری دیرتر کثیف می‌شود. از طرفی همه کاغذ دیواری‌ها قابل شست‌و‌شو نیستند؛ اما ماهیت پارچه امکان شستن آن را فراهم کرده است. تفاوت مهم دیگر کاغذ دیواری و پارچه دیواری در عایق بودن دیوارپوش‌های پارچه‌ای است. علاوه‌بر این، برای نصب کاغذ دیواری باید زیرسازی انجام داد، درحالی‌که نوع پارچه‌ای نیاز به زیرسازی نیست.

طراحی خانه‌ای رویایی با استفاده از دیوارپوش‌های پارچه‌ای

در این مقاله به سوال «پارچه دیواری چیست» پاسخ دادیم و مزایا، ویژگی‌ها و کاربردهای این نوع دیوارپوش را بررسی کردیم. Wall cloth تنوع رنگ و طرح زیادی دارد و عایقی برای صدا شناخته می‌شود. از طرف دیگر با محیط مرطوب سازگاری دارد و می‌توان آن را شست‌و‌شو داد. البته در‌مورد دیوارپوش‌های دیواری باید به جنس و بافت این کاغذ دیواری توجه داشته باشید. در صورتی که قصد دارید محیطی رویایی برای خانه خود بسازید، توصیه می‌کنیم به فروشگاهی با تنوع دیوارپوش‌ها سر بزنید. برای دیدن نمونه‌های پارچه دیواری می‌توانید به فروشگاه linumflex.com مراجعه کنید.

نظرات کاربران

Comments
اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “پارچه دیواری چیست؟ + بررسی تفاوت آن با کاغذ دیواری”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با ما